För våra studenter

Universitetshusets öppettider

Entrédörren är öppen vardagar mellan 07.30 - 17.00. På helgerna är Universitetshuset låst. Med passerkort kommer du in alla dagar mellan 06.30 -24.00.

Servicecenters öppettider

Receptionen är bemannad 8.00-11.30 och 12.30-16.00. Här kan ni få hjälp av hustekniker Åke Byström med UmU-kort/passerkort och utskrifter, login till datorerna samt övriga husservice- och datorfrågor.

Studieadministration

Studieadministratörer för Sjuksköterskeprogrammet är Sofia Rova och Camilla Rosendal. Sofia Rova har hand om termin 1-3 och Camilla Rosendal har hand om termin 4-6.

Övriga programstudenter kan vända sig till studieadministratör Lena Johansson som har sin arbetsplats i receptionen.

Studentbokning av grupprum

Som student har du möjlighet att boka grupprum i anslutning till dina pågående kurser. Bokningar kan göras fem dagar framåt för max tre tillfällen. CAS-inloggning krävs.
Länk till TimeEdit3 - bokning för studenter

Passerkort – UmU-kortet

Med UmU-kortet får du tillträde till Universitetshuset alla dagar kl 06.30-24.00. Passerkortet gäller också för tillträde till Universitetsbiblioteket. För frågor och hjälp med UmU-kortet, vänd dig till servicecenter.

Login – e-post

UmU-id skapar du via information som följer med antagningsbeskedet. Din e-postadress blir tillgänglig samtidigt (viktigt att hålla koll på den sedan eftersom den används som informationskanal).

Kopior/utskrifter

Skrivare/kopiator finns placerad på plan 5. Du använder ditt UmU-kort för att identifiera dig vid skrivare när du vill skriva ut och kopiera. För detta behöver du ett konto hos betaltjänsten PayEx. Du sätter in pengar på ditt PayEx-konto och kopplar det till ditt UmU-kort.

Studentpentry

Studentpentry med mikrovågsugnar, kylskåp, kaffe-, dryckes- och godisautomat finns på plan 4.

Studentbiblioteket

Studentbiblioteket finns på entréplan mitt emot Arkenbiblioteket. Bemannade öppettider: måndag - fredag kl. 10.00-14.00.
Telefon: 0660- 787 77
E-post: studentbiblioteket@ornskoldsvik.se.

Brandskyddsinformation

Sven-Erik Nordin är brandskyddsombud för lokalerna i Universitetshuset. Han uppmanar er studenter att ta del av utrymningsplanerna som finns anslagna i varje sal samt att läsa Umeå universitets handlingsplan.Se denna film om hur du ska handla vid brandtillbud

Studentparkering

Erbjudande om studentparkering

Studenthälsan

Som student vid Umeå universitet Campus Örnsköldsvik har du tillgång till de tjänster som erbjuds hos Studenthälsan i Umeå, se www.student.umu.se.

Studentpräst

Studentpräst är Karin Sivertsson.

Jag finns till för studenter och anställda på Umeå Universitet campus Örnsköldsvik, men även studenter bosatta i Öviksområdet som pluggar på distans eller pendlar till Umeå. Du är välkommen att ta kontakt med mig för samtal oavsett vem du är, vad du har för syn på livet och tron. Vi samtalar om det som är viktigt för dig. Jag har tystnadsplikt och inga journaler förs.

E-post: karin.sivertsson@svenskakyrkan.se
Telefon: 0660- 26 64 04, mobil och sms: 070 698 64 04

Regler för salstentamen

Anmälan till tentamen ska göras via webben senast 10 dagar innan tentan, detta för att kunna planera antal salar och vakter. Det finns av rektor fastställda regler för tentamensskrivningar.


Sidansvarig: Frida Fjellström

Utskriftsversion

Terminstider

Höstterminen 2018

3 september – 20 januari

Vårterminen 2019

21 januari – 9 juni

Andra viktiga datum

Kontaktinformation

PersonalServicecenter

Boende

Örnsköldsviks kommun har bostadsgaranti för alla studenter. För att hyra en studentlägenhet kontakta Övikshem.

ÖviksHem

Det finns även privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i och utanför staden.

Örnsköldsviks kommuns privata hyresvärdar