Till umu.se

Örnsköldsvik är nära!

Örnsköldsvik är en stad att trivas i. Våra studenter brukar skryta om hur bra sammanhållning de har i klasserna och hur engagerade lärarna är. Många gillar att allt finns nära.

Universitetets lokaler ligger mitt i stan och här finns Studentreceptionen där du får hjälp med alla praktiska detaljer. I samma kvarter finns studentbiblioteket och stadsbiblioteket. Du bor nära också – Örnsköldsviks kommun garanterar dig en bra bostad inom promenadavstånd från centrum.

Fritid i Örnsköldsvik

Studentlivet är ju verkligen inte bara plugg och tentor. Om du gillar att träna på gym, gå på teater och konsert eller koppla av på spa så finns det du söker. På vintern är förstås all typ av skidåkning nära. Och har du lust att gå ut och roa dig så finns restauranger och pubar och förstås studenternas eget Kårhus. Dessutom kan vi erbjuda dig Sveriges häftigaste naturupplevelse i världsarvet Höga kusten.

För oss som gillar sport är Örnsköldsvik inte bara hemmalaget Modo Hockey, men visst är vi stolta över vårt hockeylag, kom till Arenan och kolla in matcherna så kan du också bli ett Modofans.

Arbete i Örnsköldsvik

Om du inte får nog av Örnsköldsvik och vill stanna kvar efter studietiden är arbetsmöjligheterna goda. Staden växer och arbetsmarknaden är, inom många branscher, bättre än någonsin.


Sidansvarig: Frida Fjellström

Utskriftsversion

Relaterade länkar

Karta

Örnsköldsviks kommun